Peperkoekenhuisje's Blog

onze ‘metafloristiek’, net als in het MSK! 28/09/2016

Filed under: berichten — juf Mieke @ 14:39

In het museum van schone kunsten zagen we een prachtig kunstwerk: METAFLORISTIEK! We genoten ervan en bedachten: dit willen wij ook eens doen! We trokken naar het bos en creëerden ons eigen kunstwerk in en rond de takken van de bomen! We drapeerden linten, we knoopten touwtjes, we schikten en herschikten bloemen, we hingen doekjes, we klommen in de bomen, sleurden met takken, bouwden constructies,… Wat pràchtig om hen zo betrokken aan het werk te zien!

http://www.mskgent.be/nl/tentoonstellingen/metafloristiek/metafloristiek

METAFLORISTIEK

22.04.2016 – 22.10.2017

Kunstenaars Gerda Steiner (1964) en Jörg Lenzlinger (1967) staan vooral bekend voor hun grandioze installaties, waarin ze planten, takken en voorwerpen met elkaar verweven. Ze maken denkbeeldige natuurlandschappen die eruit zien alsof alle onderdelen op een volstrekt organische manier met elkaar vergroeid zijn. Ter gelegenheid van de Floraliën creëren ze ook in de hemicyclus van het MSK zo’n denkbeeldig landschap.
Met hun installaties tasten de kunstenaars de grenzen af tussen tussen droom en werkelijkheid. Ze tonen het resultaat van een denkbeeldige evolutie waarin alle aspecten van de realiteit spontaan met elkaar verweven worden, wars van schijnbare tegenstellingen. Een web van metalen draden en takken vergroeit tot een natuurlijke kristalstructuur, terwijl eigenaardige zwammen lijken op te groeien uit plassen vloeibare meststof . Door bezoekers tussen hun installatie te laten lopen, willen Steiner en Lenzlinger niet meer – en ook niet minder – dan hen te laten dromen over meer dan de zichtbare realiteit. De kunstenaars nodigen iedereen dan ook uit om zelf even te vergroeien met hun wildernis.

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s