Peperkoekenhuisje's Blog

opdracht: kraak de geheime kleurencode! 21/01/2015

Filed under: berichten — juf Mieke @ 20:36

We kregen de opdracht om de geheime kleurencodes te kraken van het smartgame: colour code! Aan de hand van opdrachtkaarten konden we zoeken welke kleuren en vormenkaartjes we konden combineren om de correcte kleurencode te vinden! Een mysterieus spel waarbij we heel goed moesten nadenken en onze ruimtelijke inzichten en logisch denken konden trainen! Een spel met heel wat uitdaging met 100 levels stijgend in moeilijkheidsgraad.

Verder kregen we als opdracht het spel “blocks” . Een spannend spel waarbij we een zo hoog mogelijke blokkentoren moeten proberen bouwen terwijl de klok tikt! Het geheim zit hem hierin dat niemand weet wanneer de tijd om is en de toren “ontploft”! Mégaspannend!

Ook konden we een taalspel spelen waarbij een geheime stem opdrachten geeft telkens we er een kaartje opleggen. De stem geeft opdrachten waarbij de kinderen een passende afbeelding moeten zoeken.

Ook bij de spreekrups geeft een “stem” verbale opdrachten die we moeten uitvoeren: vb “wijs naar het raam” of “maak het geluid van een koe” of…

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s