Peperkoekenhuisje's Blog

Onderzoeken en ontdekken met Barbabenno! 06/10/2014

Filed under: berichten — juf Mieke @ 22:35

Barbabenno houdt van onderzoeken en ontdekken! Hij stimuleert ons om probleemoplossend te denken! Zo kregen we de voorbije dagen de volgende opdrachten:

-Barbamama en Barbapapa zijn van elkaar verwijderd door een ravijn! Hoe kunnen wij hen helpen om weer bij elkaar te komen? De kleuters worden gestimuleerd om na te denken en mbv om het even welk materiaal uit de klas “iets” te bedenken om de kloof tussen Barbapapa en Barbapapa te overbruggen… . Sommige kleuters lopen meteen naar de timmerhoek, anderen bouwen een brug in de bouwhoek, maar ze bedenken ook nog andere creatieve ideeën! De ingenieurs en ondernemers van de toekomst! Kijk maar!

-Barbabella wil graag véél schuim in haar bad! Ze vraagt Barbabenno om hulp! Hoe kunnen we véél schuim maken? Wat werkt het best? Met en stokje of een lepel? Met een grote klopper? Met een kleine klopper? Met een mechanische handklopper? Met een electrische klopper? We onderzoeken het proefondervindelijk en leren heel wat technische inzichten en vaardigheden bij! Kijk maar!

-Barbabenno heeft speksteen mee voor ons! Hij wil ons leren beeldhouwen! We schuren, vijlen, raspen, kloppen, kappen, dat het een lieve lust is! Kijk maar!

-Barbabenno moedigt ons aan om onze eigen ideetjes te bedenken: iedereen heeft goede ideeën! kijk maar!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s