Peperkoekenhuisje's Blog

Upcycling: we kijken naar “afval” en “rommel” en tillen het tot een hoger niveau! 19/03/2014

Filed under: berichten — juf Mieke @ 15:20

Een versleten tennisraket wordt een pràchtige … spiegel! Een lege spuitbus veranderd in een … waterpistool! Van een afgeschreven verfrol maken we – ècht waar – een … pletwals! Een kapotte schommelstoel wordt hersteld en krijgt een vrolijk kleurtje. Een vieze houten bak wordt een heuse poppenkast! Een sfeerlampje krijgt een opfrisbeurt. Doosjes en rolletjes en restjes zilverpapier worden geassembleerd tot .. robot.  Een oude schoen wordt een … pop! Van een lege petfles maken wij een beeldige bloemenvaas. Een piepschuimbal met een stuk eraf, daar zien we opeens een paddenstoel in… . Kunstwerken gemaakt van afval! Enz…     Neen, wij gooien de spullen die we niet meer nodig hebben niet zomaar in de vuilnisbak. Afval goed sorteren is prima en hard nodig. Maar afval VOORKOMEN is nog béter! In ons Peperkoekenhuisje geven we het afval een ereplaats in onze “afvalkast”. We leren “kijken” naar “rommel” en “afval” en onderzoeken de kleur, de vorm, het materiaal waaruit het bestaat, enz.  Maar nog belangrijker:  we dromen stilletjes weg tussen de spulletjes en nemen waar met al onze zintuigen… .  Sommige zogezegde vuilnis deed onze fantasie op hol slaan en deed ons in actie schieten om de oude voorwerpen om te toveren tot “iets” nieuws, iets creatiefs! Zo ontwikkelen we onze muzische talenten èn… dragen we ons bescheiden steentje bij om de torenhoge afvalbergen een ietsepietsie te doen krimpen! Geniet maar van onze foto’s!

Luisterliedjes die je kleuters vast wel zullen herkennen als je de volgende zinnetjes aanheft… (zie ook mail met liedjes en versjes)

=> afval voorkomen is een goeie raad, wanneer je wandelt door de winkelstraat, want voor je ‘ t weet zoveel weggegooid, zo krimpen afvalbergen nooit… 

=>Ik ben een oude lampenkap, geen mens vindt mij nog knap… … maar met een spatje verf en een nieuwe kap…

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s