Peperkoekenhuisje's Blog

mmmm… speculaas! 30/11/2013

Filed under: berichten — juf Mieke @ 17:05

Op aanvraag van enkele kleine èn grotere kinderen op onze school:-),  hier het recept van de speculaaskoekjes die we gisteren maakten in de klas:

  • 1 ei
  • 500 gr donkerbruine suiker
  • 200 gr boter
  • 500 gr zelfrijzende bloem
  • ongeveer 10 gr kaneel
  • een klein scheutje water

Alle ingrediënten goed mengen met de keukenrobot (deeghaak), of met de hand. Daarna van het deeg bolletjes vormen, lichtjes platdrukken, en verspreiden op de ovenplaat met een velletje bakpapier erop. Bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. De baktijd hangt af van de grootte van de deegklompjes. Bij ons hadden de deegballetjes een diameter van ongeveer 2,5 cm vooraleer ze werden platgedrukt tot een dikte van 1 à 1,5 cm. Dan moeten ze ongeveer 20 minuten bakken. Ze worden nog zacht uit de oven gehaald en worden hard bij het afkoelen. Als de speculaasjes aaneen hangen, kan je ze voorzichtig afbreken van elkaar als ze lauwwarm zijn. Smakelijk!

sint 2013 644

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s