Peperkoekenhuisje's Blog

mmm… rijstmaaltijd voor Afrika 20/11/2013

Filed under: berichten — juf Mieke @ 14:37

Vandaag konden we genieten van een zelfgemaakt rijstgerecht in ons Peperkoekenhuisje! Een dikke bravo aan alle kindjes, want iederéén heeft flink meegeholpen èn geproefd zoals we vooraf hadden afgesproken! De juf wou geen zure snoetjes zien, en de volgende woorden NIET horen: “bah, ik lust dat niet”. Heel wat kinderen in Afrika eten maar éénmaal per dag:  zij kunnen zich niet permitteren om iets niet te lusten… . ALLE kleuters hebben zich héél flink aan deze afspraak gehouden! Heel wat kindjes smulden hun buikje vol: het smaakte! Net zoals in vele afrikaanse landen aten we gezellig samen uit één kom met onze handjes ipv met een vork… . Voor sommigen was dit even wennen, anderen vonden dit keileuk:-)! Voor de mama’s of papa’s die dit gerechtje ook thuis nog eens willen maken volgt hier het receptje:

ingrediënten:

preiwit, rode paprika, gele paprika, courgette, een beetje gyros (gekruide en gemarineerde varkensvleesreepjes), witte rijst, afrikaanse kruiden: ras el hanout (delhaize kruidenrek), peper en zout, olijfolie

werkwijze:

gyros aankleuren in de wok of in een grote pan in een beetje olijfolie, dan fijngesneden groenten toevoegen en even laten gaar stoven eerst zonder, dan met deksel, regelmatig omscheppen, naar smaak kruiden met peper, zout, en ras el hanout en dan de reeds apart gekookte rijst toevoegen en nog even op smaak afkruiden. Smakelijk!

Aan iedereen een dikke dankjewel voor de centjes voor Afrika: http://www.bevrijdewereld.be/?page_id=4068 . Mevrouw Katleen zal onze bijdrage storten op de rekening van de Bevrijde Wereld: we haalden 70, 42 euro op met ons Peperkoekenhuisje! Ook de andere kleuterklasjes haalden heel wat centjes op! Dankjewel!

Afrika 2013 1147

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s