Peperkoekenhuisje's Blog

waarnemen van een ei 26/03/2013

Filed under: berichten — juf Mieke @ 20:17

Vandaag heeft de juf Jeroen Meus gespeeld in de klas en kregen de kindjes kookles:-).  We leerden hoe een ei er vanbinnen uitziet en hoe dat veranderd als we het ei koken of bakken op verschillende manieren. We leerden over de schaal, het eiwit en het eigeel of de dooier. We zagen hoe we van zo’n eitje veel verschillende bereidingen konden maken: een roerei, een zachtgekookt ei, een hardgekookt ei, een spiegelei, een gepocheerd eitje,… . We kunnen dus eitjes klaarmaken door ze in kokend water te doen, met of zelfs zonder de schaal. Het eitje wordt ook anders als we het korter of langer laten koken. We zagen dat het doorschijnende eiwit wit wordt na bereiding! Voor sommige eierbereidingen moesten we de dooier en het eiwit vooraf door elkaar mengen, voor sommige bereidingen moesten we juist proberen de dooier heel te houden! We ontdekten dat we ook eitjes konden bakken zonder olie of boter, want die was de juf thuis vergeten:-).   Vandaag léérden we vooral over de eitjes en was de afspraak dat we maar een maar klein stukje mochten proeven. Morgen mogen we naar hartelust proeven en ons buikje vol smullen, want dan is het buffetontbijt op school!

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s